e

Sunday, April 20, 2014

Aktiviti BBQ Bersambung Di Tempat Lain Pula


Assalamualaikum & selamat petang semua.

Semalam dalam entri ini, Zam bagitahu aktiviti berpiknik Zam di Sungai Rayu terpaksa dihentikan kerana hujan. Baru je Zam letak jagung untuk dibakar, tiba-tiba hujan turun. Maknanya, terpaksalah kami mengemas barang dah terus pulang ke Kuching semula.

Jadi, macam mana ayam & jagung yang masih belum dibakar? Zam cadangkan, kami ke rumah Zam untuk teruskan aktiviti BBQ tu. Kami sampai di rumah masing-masing pukul 7, dan berjanji untuk berkumpul semula di rumah Zam pukul 8.30. Zam ada 1 jam setengah untuk mengemas dan menyiapkan apa yang patut sebelum tetamu datang.

Jadi, akhirnya Zam dapat juga makan jagung bakar yang diidam tu dirumah. Biarpun tak sempat duduk lama-lama di sungai, dapat lepak dan berborak dirumah pun jadilah.

10 comments:

  1. BBQ kat halaman rumah pun best jugak~ ;3

    ReplyDelete
  2. Hehehe sedapnyerr jagung bakar ...

    ReplyDelete
  3. wah seronoknya abe!!! DI laman rumah pun best kan, deno pun kalau BBQ biasanya depan rumah je... hihi... D :)

    ReplyDelete
  4. enjoy dah tu ;) biarpun kat rumah je

    ReplyDelete
  5. Janji dapat bersama dengan kawan2. Kalau sorang2 bakar jagung...errmm...

    ReplyDelete
  6. rasa macam dah lama sgt SA x buat bbq session...kalau buat sure best ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa nt ada kelapangan boleh buat ":))

      Delete