Assalamualaikum & selamat pagi. Sempena waktu sarapan pagi ni, Zam kongsikan entri tentang sumber protein yang kebanyakannya diambil oleh kita di pagi hari~ iaitu telur. Biasanya telur ni ada di dalam nasi lemak, roti canai, dan tak kurang juga yang suka menikmatinya dengan roti kosong/roti bakar beserta sosej.
Atau, ia biasanya dimakan begitu sahaja- sama ada digoreng telur mata kerbau, dibuat telur dadar, direbus, direbus & dihancurkan bersama mayonis atau dibuat telur scrambled~~ banyak caranya kan?
Tapi kali ni Zam nak tunjukkan telur onsen yang Zam buat tempoh hari. Direbus dengan air panas untuk seketika atau dengan kata lain, dimasak secara perlahan dengan suhu sederhana.
Hasilnya, akan terhasillah kuning telur yang cair dengan rasa & tekstur yang berlemak tu.. Memang menjadi kegemaran Zam sekarang ni :)
letak kicap sikit sedap nie zam..
ReplyDeletea ah, zam ade letak skit ;)
Deletexsuka 1/2 masak hehehe
ReplyDeletehehe takpe :)
Deleteletak kicap dan madu
ReplyDeletekicap letak, madu tak.. hehe
Deleteletak pepper ...sedap tu.
ReplyDeleteoo tak pernah cuba lg tu.. nt nk cubalah
DeleteSuka telur mcm nie
ReplyDelete