e

Thursday, April 3, 2014

Kisah Menarik Bila Blogger Mengidam

Assalamualaikum & selamat petang semua.

Mengidam. Bila bercakap tentang ni, tentu ramai yang pernah mendengar kisah & ragam yang pelik pelik bila orang perempuan mengidam. Salah satu yang Zam nak kongsikan petang ni, diceritakan sendiri oleh seorang blogger menerusi ruangan komen di salah satu entri Zam sebelum ini. Bagi Zam, memang menarik  kisah yang disampaikan oleh 'Akak' Blogger ni :)


"Memang macam tu lah ragam orang mengandung. 


Masa akak mengandung, banyak juga yang akak nak. Antaranya betik muda masak lemak dengan serai dan dim sum. Tapi yang paling renyah ada dua : 

1. Roti aiskrim. Roti hot dog yang diletak aiskrim scoop kat tengah dia. Tapi nak yang di jual oleh penjual aiskrim yang naik motor. Hubby beli roti dan aiskrim dari supermarket dan buat di rumah, akak tak lalu makan. 

2. Tiap2 hari nak makan buah potong. Buah macam2 tu. Tembikai, betik, mangga, ciku...apa2 jer lah. Tapi nak beli dari penjual yang buahnya dah siap di potong tu. Kawan2 jenuh beli buah macam2 di pasar dan potong2kan, tapi akak tak nak. Tak ada selera. Tapi bila jumpa orang yang jual buah potong, sebeban akak borong. 

Yer, tak semua anak yang dikandung mempunyai perangai cerewet yang sama yer. Kalau 8 anak, 8 kali mengandung, 8 lah ragam mengandung tau. 

Psst : Zam ni tengah buat preparation macam Zahrain tu ke?"

(sumber)

17 comments:

  1. saya dulu nak nasik lemak daun pisang.kalau yang tak de daun pisang tak mo makan.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zam pernah gak teringin nk mkn berlapikkan daun pisang.. sb cara tu nmpk lebih menyelerakan

      Delete
  2. suami kena banyak bersabar kalau macam ni. hehehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum zam. alhamdullilah. sepanjang mengandung ni sheila takda la minta bukan2 dekat suami. hahaha cuma sukakan nasi berlauk kampung.... hehehe ~~~

    ReplyDelete
  4. dulu bukan saya yang mengidam.. husband yang ngidam..hahaha...

    ReplyDelete
  5. en zam.. saya ni yg blm ngandung pun mmg ngidam je hari2 cmne kes ni hahahaha

    ReplyDelete
  6. mcm2 ragam kan..pembawakan budak kata org tua2..ikutkan je la..

    ReplyDelete
  7. saya mengandung kembar. ngidam lagi dahsyat. nak makan dua menda yg berlainan serentak. huhuhuhu. memang kenangan lah :D

    ReplyDelete
  8. Nasib baik orang lelaki tak boleh mengandung.

    ReplyDelete
  9. akak tak banyak ragam masa mengandung, cuma nak makan western jer all the time...

    ReplyDelete
  10. mujurlh ngidam dulu xde yg pelik2.. hihi

    ReplyDelete
  11. Laki2 pun ngidam gak kdg2 kan hehehe

    ReplyDelete
  12. Zam...akak gelak2 baca ni. Tq sebab take note pengalaman mengandung akak.

    ReplyDelete
  13. waw,macam2 ghupenye orang mengandung ni..
    tapi cute ap..heheee!

    ReplyDelete