e

Saturday, May 10, 2014

Gergasi Yang Lembut

Gergasi~ Bila disebut, tentu dalam bayangan kita makhluk yang bersaiz sangat besar-ganas-kasar-jahat. Tapi bila disebut Gergasi Yang Lembut, tentu ia menjadi sangat kontra dengan bayangan yang biasa kita fikirkan. 

Benarkah ada gergasi yang benar-benar lembut seperti yang dikata?

Jawapannya, ada. Dan gergasi yang dimaksudkan ialah kucing spesis Maine Coon ini:


Sumber dari Google

Dikenali juga sebagai The Gentle Giant (sumber), kucing ini merupakan baka tertua yang berasal dari Amerika Utara, yang dinamakan American Longhair. Mempunyai struktur badan yang besar, berbentuk lonjong dan berbulu lebt-panjang, menyebabkan ia menjadi baka kucing yang terkenal di dunia :)

PS: Ni kalau belanja makan dia ni, mesti sama macam orang dewasa.. Hehe

16 comments:

  1. omg! syiok buat bantai tidoq ni hah..

    ReplyDelete
  2. ya Allah. gedabaknya. mesti best peluk dia. ehehe

    ReplyDelete
  3. Besarnya.... still cute tho...hhee

    ReplyDelete
  4. Nie mau makanan dia saja ribuan ringgit sebulan..

    ikhlas dari www.tepakku.com

    ReplyDelete
  5. tu kalo masa dimandikan, mesti sizenya akan reduced sebanyak 30 - 40%... kikiki~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus dah.. bulu pun tebal panjang ni

      Delete
  6. yang normal pon husna risau, yg besar gabak ni konfem tak nak dekat..-..-

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna takut kat meow ae? oo takpe2

      Delete