e

Friday, May 2, 2014

Kenapa Adakalanya Zam Suka Merry Brown Berbanding KFC

Assalamualaikum dan selamat petang semua.

Kalau sebut sal Marry Brown, mungkin ada yang memandang sebelah mata dengan restoran makanan segera ni. Maklumlah, ada restoran lain yang lebih gah dalam kategori menu yang sama dari Merry Brown. Tambahan pula, cawangan restoran Marry Brown tak banyak seperti fast food yang lain.

Apapun kalau Zam ke Airport Kuching untuk pulang ke semenanjug, memang Zam akan makan di Marry Brown terlebih dahulu berbanding KFC. Setiap kali pun macam tu. Kenapa? 

Haa.. Bagi Zam, walaupun ayam KFC lebih berempah, ayam MB pun boleh tahan sedapnya. Lagipun dah jemu dengan KFC.. Kentang putar MB pun lebih sedap dari kentang putar KFC, sebab ada rasa keju. Roti, memang lagi sedap dari roti KFC. Coleslaw MB pula potongannya lebih besar dan kasar, dan itulah tekstur yang Zam suka berbanding coleslaw KFC yang agak lembik. Dan rasanya lebih manis... Yumm..

Ada sesiapa yang pernah makan di MB baru-baru ni?


23 comments:

  1. Salam Jumaat ..
    Wah wah wah mcm pengkritik makanan la Zam nie ..
    Akak lama dah tk g MB ..
    Anak2 biasernyerr suka KFC atau A&W jer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe saje nak meluah.. dh lama dpt idea ni

      Delete
  2. assalamualaikum zamani...oh yer ke sbb x mkn ayam mama x pernah tahu pun yg mana satu yg sedap...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. eh kak maszul tak makan ayam ye.. bru thu

      Delete
  3. Samaaaa.... Entah kenapa, akak lebih suka MB. Lagi satu, tepung salutnya tidak setebal KFC. Dan boleh bandingkan bahawa kandungan minyak ayam gorengnya juga kurang daripada KFC.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. sampai mcm tu kak detect ye... bagus!

      Delete
  4. kekadang singgah jugak MB untuk beli curly fries n float drink, cedap~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh wait... rasanya ai da terkonpius MB dgn A&W... hahah ;p

      Delete
  5. iqha pernah kerja part time kfc dulu,,sampaikan dah jemu makan ayam kfc tu..ada sampai tahap nak termuntah time kerja sebab tak boleh nak bau ayam tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ade pengalaman ni.. smpi jemu ek mkn

      Delete
  6. masa sy dijohir dulu..duduk hujung tanjung.mmg paling dekat nak makan fast food MB je la.selalu mkn MB smp supervisor kt situ pun kenal kami.hehe

    paling suka bubur MB..mmg sgt sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo mcm tu kisahnye ya.. zam tak pnh mkn lak bubur mb

      Delete
  7. kocik² dulu suka bona layan MB....tp bilo bosa gomar makan KFC....MB ni sbb tak byk cawangan kat mana²....

    ReplyDelete
  8. sy sukaa mix vege MB....sedappp!!

    ReplyDelete
  9. yerr...mmg pon MB lagi best dari KFC.. Tang coleslaw tue paling best...heee

    ReplyDelete