e

Monday, June 16, 2014

GAMBAR: Penyokong Jepun Kutip Sampah Di Stadium Brazil Selepas Perlawanan


Assalamualaikum dan selamat pagi semua.

Walaupun pasukan bola sepak Jepun kalah di Piala Dunia sewaktu menentang Ivory Coast Sabtu lalu, dan sudah semestinya mengecewakan para penyokongnya lebih-lebih lagi yang hadir menyaksikan perlawanan tersebut di stadium, namun sikap yang ditunjukkan oleh mereka selepas perlawanan mendapat pujian ramai. 

Kalau sebelum ini, situasi yang mungkin berlaku ialah penonton yang hampa akibat kekalahan pasukan mereka pasti akan pulang terus, apatah lagi mempedulikan sampah sarap yang ada di persekitaran mereka. Jadi sikap yang ditunjukkan ini patut dijadikan contoh kepada kita semua.

PS: Sama-samalah kita menjaga kebersihan walau dimana kita berada :)

Entri sebelum Ini: Siapa Blogger Dalam Sesi Makan Cadburry

16 comments:

  1. kan bagus kalau semua penonton macam nie...

    ReplyDelete
  2. bgs kan diorg tk me,berontak.still wat apa yg dipertanggungjawabkan

    assalamualaikum dr http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak memberontak, kemudian siap bersihkan lagi

      Delete
  3. salute !!! mereka memang daebak !

    ReplyDelete
  4. bila dari awal dah dibentuk, macam ni lah jadinya. cousin kata even dekat Jepun tu, rumah diorang sampah kecil-kecil je. tak ada besar alam macam kita ni.

    ReplyDelete
  5. x mcm penonton di negara kita...asal kalah je, abeh stadium kena bakaq...sedey sgt dgn mentaliti rakyat sendiri..

    ReplyDelete
  6. kat sini dah nampak betapa berdisiplin nya mereka..kan bagus kalau kita pun macam ni jugak..

    ReplyDelete
  7. Sebab tu lah negaranya maju, tengoklah sikap rakyatnya kan... berdisiplin sgt2

    ReplyDelete