Assalamualaikum dan selamat malam semua.
Semalam, Zam berpeluang mengunjungi Asma Cake House buat kali pertama di Samarahan bersama seorang rakan. Kami ke sana sejurus saja Zam tiba dari Kuala Lumpur, dan tujuan kami ke sana adalah untuk mencuba keenakkan kek lapis basahnya sepertimana yang diceritakan oleh rakan Zam.
Apa yang buatkan Zam tertarik, adalah Kek Lapis Durian ini. Zam memang penggemar durian, dan agak jarang sebenarnya Zam menemui kek lapis ini di Sarawak.
Seterusnya adalah Kek Lapis Batik ini. Agak rumit cara pembuatannya, jadi agak mahal dari kek lapis yang biasa.
Kek lapis disini kelihatan menarik, cuma tempatnya agak jauh dari tempat tinggal Zam, jadi bila dah ke sini Zam beli beberapa biji kek lapis sempena Raya Haji nanti :)
sedap
ReplyDeletesedapnya..yumyum,,hehe..haritu ternampak gambar senior iqha (ridzuan dollah) yang zam post dekat fb..member ea?hikhik :))
ReplyDeletemahal sebab cara pembuatan tu susah..lagipun sedap kan kena dengan harga tu
ReplyDeleteTertarik dengan kek lapis batik, tetapi adakah perwarna itu tiruan atau asli dari buah/bunga/sayuran?
ReplyDeleteTertarik dengan kuih lapis batik, tetapi ingin tahu perwarna itu tiruan atau asli dari buah/bunga / sayur-sayuran?
ReplyDelete