e

Thursday, September 11, 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !


Assalamualaikum dan selamat pagi. Macam tak sangka bila Ben Ashaari ni buat segmen hari ni. Baru je beberapa hari lepas Zam terfikir, lama juga dia dah tak buat segmen. Tup-tup, muncul segmen ni. Agaknya Ben Ashaari boleh baca fikiran para blogger kot...

Pada yang nak join, boleh hit banner di atas k.

Dan ini yang perlu diceritakan oleh peserta di dalam entri segmen ini:

Ceritakan serba sedikit latar belakang korang , secara ringkas. 

Ceritakan juga kelebihan blog korang ! Kenapa blog korang patut jadi pilihan rakan pembaca ! Ahaaa… Jangan panjang panjang yer..

Bagitau pada rakan pembaca , apa impian korang bila jadi blogger ni.. Kot la nak dapat handphone percuma ke.. Gi melancong percuma ke.. Jadi retis ke.. Haaa.. cer citer , cer citer…

OK. Zam nak mulakan cerita. Ini tahun ke 7 Zam menulis blog, dan hampir seusia dengan tempoh Zam mula menjadi guru di Sarawak ni. Mulanya minat menulis tu datang sebab ikutan trend berblog masa tu, Tapi lepas tu berkembang menjadi tempat untuk Zam kongsikan minat Zam.

Minat Zam? Ambil gambar. Memasak. Menulis kisah tentang pengalaman mengajar di sekolah pendidikan khas ni, selain bercerita pasal Selangor, Kelantan dan Sarawak sebab Zam selalu berulang alik kat tiga-tiga negeri tu.



Oh ya, Zam minat kucing. Giler suka. Jadi hasil fotografi pun banyak jadikan kucing sebagai subjek. Pergi mana-mana negeri, kalau jumpa kucing nak nak lagi kucing liar, Zam snap terus!


Tentang impian, mungkin banyak juga yang belum dicapai. Senang kata, Zam teringin nak kecapi peluang yang macam blogger lain dapat. Nak rasa pengalaman itu.

Okeh, itu je. Tak mau angkat puji lebih-lebih blog sendiri. Malu. Hehe

39 comments:

  1. hai .. mama singgah dari blog abg ben..

    ReplyDelete
  2. sy sometimes takut nak pegang kucing hehe

    ReplyDelete
  3. Selamat berblogging! Chaiyok...

    ReplyDelete
  4. Saya akui Zam Pencinta Kucing .. dan page pasal kucing tu pun dah makin naik .. tahniah.

    ReplyDelete
  5. Selamat bersegmen Zam..Menabung Kotex kat sini

    ReplyDelete
  6. mesti penyayang orgnya..sebab suka kucing...:-)

    ReplyDelete
  7. Salam kenal zamani, singgah dari segmen yg sama :)

    http://rusukiri.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  8. oh! hi, salam, saya dari segmen yang sama. comel kucing2 tu, lama dah menulis kagum! tahniah!

    ReplyDelete
  9. comelnya kucing2 tuuuu selamat berblog singgah dr segmen juga...

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan! =)

    http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  11. Semoga impian dala biang ni terlaksana :)
    Ros singgah sini dari segmen yg sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  12. Good luck dalam mengejar impian blogger... . jemput singgah blog saya.... Kenapa Interior Design???

    ReplyDelete
  13. comel gambar kucing... :) happy blogging :)

    http://www.adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  14. happy blogging,cikgu zam ! :)

    http://hati-qaseh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  15. hai,khaty pon kat umh ada bela kucing,sangat chomel kan kucing..good luck..singgah dari blog e.ben..senang2 singgah la di blog khaty...khatyaiman.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. salam kenal dari segmen ben ashaari :)

    ReplyDelete
  17. salam kenal dari segmen..follow you yeahh!^^

    ReplyDelete
  18. Saya alergik dengan kucing.
    Semoga Berjaya ye

    http://fuzamusa.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  19. Salam perkenalan dari Yatie.

    Selamat bersegmen dan emoga impian anda tercapai.

    Aamiin.

    www.dyatie.com

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger
    mselim3

    ReplyDelete
  21. Sama la...saya pun dah 7tahun blogging hehe...

    ReplyDelete
  22. lamanye 7 tahun.
    ohh suke kucing.
    ehh suke masak? jarang laki suke masak. hehe
    happy blogging :D

    ReplyDelete
  23. salam perkenalan dari http://www.bubblynotes.com... datang dari segmen yang sama... http://www.bubblynotes.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html... follow sini juga...

    ReplyDelete
  24. Assalam,
    salam perkenalan..
    saya blogger baru..
    jemput singgah yer :
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  25. Semoga impian akan tercapai dengan segala usaha yang ada, insyaallah akan berjaya :)

    Semoga Segmen Impianku Sebagai Seorang Blogger Memberi Manfaat buat Anda..
    Sekarang kita sudah boleh memulakan langkah, menuju kepada impian. InsyaAllah. - www.kizmyself.com -

    ReplyDelete
  26. singgah lagi jumpa kawan lama.

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  27. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah...

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  28. Weeee... singgah kat blog abe^^

    ReplyDelete
  29. Goodluck :D kucing comel terbaikk ^__^

    ReplyDelete
  30. salam ziarah dari segmen yg sama..semoga impian akan jd kenyataan

    www.mommylizz.com

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum.
    Selamat bersegmen.
    Adik akak pun minat kucing....hihihi

    ReplyDelete
  32. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  33. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete