e

Thursday, October 16, 2014

Satu Satunya Baju Batik Kesukaan Zam

Assalamualaikum dan selamat pagi. 

Hari Khamis, tentu ramai penjawat awam yang memakai baju batik hari ni. Zam pun tak ketinggalan memakainya, cuma jarang jarang.

Bukan apa, Zam kurang selesa sebenarnya memakai batik. Mungkin kerana jenis kainnya, buatkan Zam rasa tak suka pakai lama lama.

Tapi dalam banyak banyak baju batik Zam, ada satu yang paling Zam suka. Tapi tak adalah pakai berturut turut setiap minggu.

Baju batik tu warna hitam. Warna coraknya bercampur biru dan merah. Memang menarik perhatian Zam, selain kainnya yang selesa. Tak macam baju lain.

Lepas ni, kalau Zam cari batik, Zam akan pilih warna hitam. Dengan corak yang simple dan kain yang sesuai. Tapi itulah, susah nak cari.

6 comments:

  1. btul tu. pakai baju batik ni, salah pilih corak nnt cm indon.. kikikiki

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum.mmg smart penjawat awam berbaju batik.sekarang nie pun dh byk pattern baju batik.kalau dulu batik lengan panjang.skrg lengan pendek pun dh ada kan?

    ReplyDelete
  3. Saya suka pakai baju batik. Rasa macam cikgu betul2 jak. Cuma saiz baju batik saya tu besar sangat. Huhu. http://angellovesoldier.blogspot.com/2014/10/personal-barang-kesayanganku-oktober.html

    ReplyDelete