Assalamualaikum readers..
Kalau berkunjung ke Sarawak, bolehlah cuba menu Mee Kolok Goreng ni untuk sarapan pagi. Apa yang membuatkannya berbeza dan mempunyai rasa yang menarik adalah tekstur mee tersebut yang berbeza dari mana-mana mee yang anda pernah cuba sebelum ini.
Biasanya pelanggan akan memesan Mee Kolok yang disertakan bersama sup (tidak digoreng). Jika mahukan mee tersebut digoreng, sebut sahaja kepada pelayan kedai anda mahukan Mee Kolok Goreng.
Namun, Mee Kolok tidak semestinya dimakan untuk sarapan pagi. Menu ini disediakan sepanjang masa di gerai-gerai makan, tapi jika tak ada, itu bermakna Mee Kolok tersebut terlalau laku sampai habis ;)
struktur mee kolok ni mcm yee mee ker ? sy sllu tgk zam post psl mee kolok... dr x teringin trus rasa mcm nak sgt... nk ke swak mmg tak la ... hehehe zam tahu x kt mne ade jual mee kolok kt area selangor or kl? hope dpt mkn sebelum bersalin.. huhuhu
ReplyDeletezam dah lama tak makan yee mee, xbrapa ingat sgt teksturnya, tapi agak berbeza sikit sbb mee kolok lebih halus
DeleteInsya Allah zam cuba cari maklumat ttg mee kolok di area tu eh ;)
Tak pernah lagi makan mee kolok walaupun mee kolok popular kat Sarawak.
ReplyDelete