e

Friday, December 14, 2012

Kalau Suka Tak Semestinya Bercinta?

Assalamualaikum semua ('',) Orang dah nak tidur, Zam baru nak update entri untuk hari ini.. Hehe.. Sibuk sikit hari ini, dicampur dengan line broadband yang kadang-kadang ok & kadang-kadang tak.. Jadi Zam mulakan dengan perkongsian kata-kata Ustaz Azhar Idrus dari sebuah blog ni yang Zam jumpa waktu blogwalking. Betul ke suka tak semestinya bercinta? Haa.. Itu bergantung pada setiap individu. Korang mesti ada tafsiran & pendapat sendiri kan.. Apa yang pasti, SUKA & CINTA adalah dua perkara yang berbeza.. Betul?

4  AYAT POWER USTAZ AZHAR IDRUS TENTANG CINTA



  • Apabila seorang lelaki menyukai seorang wanita, hendaklah perasaan itu diterjemahkan melalui usaha untuk bernikah. (Ustaz Azhar Idrus) 
  • Kalau suka tak semestinya bercinta. Kalau cinta tak semestinya ada jodoh. Kalau ada jodoh tak akan ke mana. (Ustaz Azhar Idrus)
  • Bercinta itu harus. Ada cara betul ada cara salah. Pilihlah jalan Allah. Restu ibu bapa jangan dilupakan. (Ustaz Azhar Idrus) 
  • Jangan pikat wanita kalau kamu tak bersedia cintakan dia. (Ustaz Azhar Idrus)


7 comments:

  1. uAI nak suruh lelaki agar tak mainkan hati perempuan lah tu :)

    ReplyDelete
  2. sungguh!! husna setuju..
    mmg kita selalu ckp klau jodoh x kemana..tp klau x berusaha lg lah x kemana..=)

    berdoa pd yg Esa..=)

    ReplyDelete
  3. Fatin~ :)) ingatan utk diri sendiri juga :)

    Rapunzel, antara panduan2 sedia ada yg lain.. Zam cuma berkongsi sedikit :)

    ReplyDelete
  4. betul tu..kalau suka tak semestinya cinta

    ReplyDelete
  5. "jangan pikat wanita kalau kamu tak bersedia cintakan dia". suka stmnt nie. btul katanya. Yang bercinta skng nie ramai nak suka2 jer. Kalau serius Alhamdulillah. cepat2 kene bina masjid

    ReplyDelete