e

Friday, March 1, 2013

Sah.. Line Broadband Di Kuching Bermasalah



Alhamdulillah..  baru saja selesai tunaikan soalat jamak takhir di Surau Putra Jaya Sentral, sambil menunggu kedatangan seorang rakan untuk menjemput Zam pulang ke Serdang. Zam sampai di LCCt dari Kuching pukul 7 tadi, dan dari sana Zam terus ambil bas & transit di stesen ERL Nilai sebelum ke Putra Jaya. Sampai2 je, perkara pertama yag Zam buat ialah online dengan menggunakan broadband. Dan seperti sangkaan Zam, line Celcom di sini clear je. Lancar, tidak seperti waktu Zam di Kuching 2 hari yang lepas. Tiba2 line jadi bermasalah, & menyukarkan Zam mengupdate blog seperti biasa.

Disebabkan kesibukan di sekolah pada sebelah pagi, Zam biasanya akan aktif berblog pada waktu petang & malam. Waktu itulah Zam akan membaca & membalas setiap komen di blog, membuat kunjungan balas & update mana-mana urusan yang perlu. Tapi 2 malam baru ni, apa yang mampu Zam lakukan hanyalah menunggu di depan laptop sambil tersengguk-sengguk2.. lama betul buffering untuk sesuatu proses, hatta untuk membalas satu komen rakan blogger. Akhirnya, 2 malam berturut2 Zam tertidur di depan laptop tanpa sempat membuat apa2..


 Published with Blogger-droid v2.0.9

15 comments:

  1. ooooo tu yg tak dapat komen akak ya...
    tertanya-tanya juga...
    manelah si zamani ni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu sorrylah kak.. mmg tak dpt buat apa2 baru2 ni...

      Delete
  2. hahaha...bukan kuching je dik zam..cik akak kat sibu juga...ulang 2 3 kali belom tentu dapat..sabar je cik akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ulang 4, 5 6 kali pun masih sama.... huhuhu... sabar je a ek..

      Delete
  3. stress kalau intnet slow ni. masa promote pakej tak hengatt diorang ni. pakej habis laju lah kita ni pun ambik, dgn harapan senang nk bebelog. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang stress.. tapi terpaksa sabar kan Nea Lopah..
      biasalah tu.. bisness

      Delete
  4. huh....jgnkan kata kuching ada masalah. jb pown sama, tapi kat dlm umah CiM ni boleh terima DG, streamix ngan unifi jerrr....yg lain2 tue, hampeh!

    ReplyDelete
  5. sush nk update blog....adesss

    ReplyDelete
    Replies
    1. fenin feninnn... terbengkalai kejap blog kan Fendy

      Delete
  6. semau orang akan merasa kelembapan line..haishh..apa pun x boleh..=0

    ReplyDelete
    Replies
    1. dgr cerita negara luar lebih maju dlm wireless ni brbanding negara kita... huhu... aptb

      Delete
  7. salam zamani abe
    Tang line ta no komen
    Yg mahal pun ta penah guna.kekadang tu slow jugak adoi. Tq sudi lawat ta

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tak boleh nak buat ape klu dh slow.. hehe.. btw, ur welcome! ;)

      Delete
  8. Hi Sdr Zamani,
    P1 sudah 'mendarat' di Kuching. Untuk maklumat lanjut boleh ke minisite kami di www.p1.com.my/kuching.

    Sekian.

    ReplyDelete