e

Thursday, April 25, 2013

HAPPY BELATED BIRTHDAY Kepada Pemberi DANBO



Assalam & Selamat Tengahari. Entri hari ini dimulakan dengan ucapan Selamat Hari Jadi buat seorang rakan baik Zam yang masih menetap di Jepun sejak sedekad yang lalu. Kami berkawan sejak sekolah menengah, sebelum dia berpindah ke MRSM Taiping & seterusnya menyambung pelajaran & berkerja di Jepun. 

Waktu kepulangannya semasa Hari Raya Aidilfitri tahun lepas, dia bawakan Zam ole-ole dari Jepun seperti yang dijanjikan. Sekotak DANBO. Memang gembira, sebab dah lama minat dengan model miniature ni & berangan mendapatkannya.



Danbo dipilih menjadi ikon untuk miniature photography secara tak sengaja kerana ekspresi wajahnya yang 'kering' & tiada perasaan- dimana ia sesuai dipadankan dengan mood di persekitarannya. Seorang photographer biasanya akan cuba untuk menampilkan satu sudut Danbo yang boleh menceritakan luahan perasaan mereka untuk diterjemahkan ke dalam gambar. Anda boleh melihatnya sendiri dengan menaip Danbo pada ruangan carian imej Google.

Apapun, semenjak adanya Danbo, Zam mula rancak mengambil gambar bersamanya, tidak kira dimana saja- di restoran seperti Seoul Garden, berlatarkan bangunan di Putra Jaya, tepi pantai di Sungai Besar & tidak ketinggalan juga di dalam pesawat Air Asia. Apapun, pastikan tiada pramugari atau pramugara yang melintas waktu photoshoot dijalankan. Takut kantoi.. hehe







21 comments:

  1. wahhh..bestnya!!!
    comel je danbo tu kan.
    pandai zam wat editing :)

    ReplyDelete
  2. hehe thanks Sue utk komen tu ;) !

    ReplyDelete
  3. comey lah!!!!!
    suke tgk...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. kiutnya...baru first time dengar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ramai yg tahu sal makhluk kenit ni ;)

      Delete
  5. alolo...comelnya dia...hih...sayangnya tak dapat tengok real..hihi...dalam gambar pun dah comel...nie kan pula yang realiti...rasanya nak juga....hihi...yang motor tu memang comel sangat..hahaha...cik akak mintak satu beleh tak dik zam..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nao Mei!!! Lama sik jumpa.. Cney hilang tok..?? Huhu

      ps: motor tu, kamek ada 5 igit semuanya.. hehe.. tu baru sigit

      -danbo mmg comel.. untng dapat X)

      Delete
    2. hihi..akak bercuti lah dik zam...tok datang2 siap2 nak bermintak..hahaha..ng sik pandei malunya koh...rasanya nak juak molah koleksi benda cam tok..tomel gitu

      Delete
  6. Jelesnya Zam ada danbo tu.....
    Wahhhh..
    Untung dia dapat jalan2 sama.. =D

    Happy belated birthday buat kawan zam tu ye... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan jeles ye Zam ada teman kecik yg comel ni.. hehe.. Saja nak puaskan hati untuk buat photoshoot sbnrnya ni.. jadi subjek yg ada, cuma Danbo ;) lain kali, nak cari talent lak

      btw, thanks utk ucapan tu ye AJ ;)

      Delete
  7. nk danbo jgak!!
    dh lama suka benda alah tecik comey tuh..>.<

    happy belated birthday too buat shabat zamani..=)

    ReplyDelete
  8. comel danbo tu.. happy belated birthday untuk dia

    ReplyDelete
  9. happy belated birthday buat kawan zam tu... cutenya...

    ReplyDelete