e

Tuesday, August 13, 2013

Gambar Hujan Meteor 2013 Di Batu Pahat, Johor



Assalamualaikum & Selamat Pagi. Online saja FB hari ini, ternampak sudah banyak rakan-rakan yang memperkatakan tentangnya- samada ada yang melihatnya atau tidak hujan meteor malam tadi. Namun, apa yang banyak dikongsikan ialah gambar troll dan gurauan. Agaknya mungkin kerana ramai yang menunggu tetapi tiada apa yang dapat dilihat, seperti yang diharapkan. Apapun, Zam terjumpa satu gambar menerusi page ini yang mendakwa gambar itu diambil di Batu Pahat, Johor. Kredit sepenuhnya kepada Adhadi Mohd untuk gambar ini. Berjaya juga menemui pemilik akaun tersebut yang mengambil gambar diatas, yang juga merupakan seorang photographer dan mutual friend kepada rakan-rakan photographer Zam di FB. 

PS: Seperti yang Zam jangkakan semalam, geng-geng photographer tentu ramai yang turun padang malam tadi untuk cuba mengambil gambar hujan meteor. Harap-harap, akan ada lagi selepas ini untuk dikongsikan.

28 comments:

  1. Salam abg zam. Semalam tengok live kat youtube, tapi line xclear lak. Terima kasih atas perkongsian.

    ReplyDelete
  2. Subhanallah, sy tak berkesempatan nak tengok..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. bkn senang nak jumpa peluang tu.. takpe dik ;)

      Delete
  4. Cantiknya.. Sayang betul tak dapat tengok live..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. takpelah bukan senang jumpa peluang tu biarpun tunggu.. huhu

      Delete
  5. kite tunggu dan tunggu tapi tak nampak pon..huhu

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. :)) mmg best kalau berpepeluang tgk live

      Delete
  7. Kami di Langkawi tak nampak..mendung dan hujan semalam...rugi la..tunggu lama

    thanks for share..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada rezeki.. appn, ur welcome :)

      Delete
  8. owhh... ni gmbr cikgu photographer ni...

    ReplyDelete
  9. tak dapat tengok kat rumah ni..hehehe

    ReplyDelete