e

Tuesday, September 10, 2013

Kalau Ikutkan Hati, Semua Pun Nak Dibeli



Dah dua hari sejak semalam, Zam ke Parkson di Plaza Merdeka untuk survey perkakas memasak. Semalam cuma sempat survey sekejap sebelum pulang ke rumah, jadi hari ni Zam luangkan lebih masa membelek-belek perkakas Tefal. Memang itu targetnya dari dulu, cuma sebab dah terover budget bulan ni, Zam rasa kena tangguhkan dulu hasrat tu. Kalau boleh, memang banyak yang nak dibeli kalau dah suka dan minat, nak-nak lagi ada sale 20% less sekarang ni untuk sesetengah perkakas Tefal, tapi memang terpaksa seimbangkan dengan kepentingan dan keperluan. Kalau tak, boleh jadi membazir. Betul tak?

PS: Kalau dulu, masuk ke kedai kamera dan gadjet macam satu terapi bagi Zam, sekarang ni masuk food department dah jadi semacam rutin & ke bahagian perkakas memasak/barangan elektronik tu macam perkara yang mengujakan. Mungkin sebab berkait rapat dengan minat, & boleh cuba dapatkan idea untuk memasak apa selepas ni :)

21 comments:

  1. cik nor plk suka membeli perkakas mmbuat kek tp org lain yg buat..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah untunglah.. ade yg tolong buatkan ;D

      Delete
  2. lepas nie dah boleh jadi chef dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn... sambil2 jadi cikgu ek.. hehe

      Delete
  3. dah beralih dari gajet ke masakan pulak dah ni..occaylah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius dah parah dh ni.. nak beli mcm2.. haha

      Delete
  4. wah. bile la cx nk ade sume perkakas ni sendiri. huhu. seronoknye blh beli memacam yg kite minat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. slow2 k.. zam pun slow gak nak membeli ni.. insya Allah :)

      Delete
  5. i have to admit tthat fae masih fail bab dapur wawawa :p salute kat bro zam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zam pun bru nk berjinak2 dgn kerja dkt dapur ni.. hehe

      Delete
  6. lepas nie blog nie pun bertukar ke blog masak-masak la aku rasa hahahaha =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. entri mgkn bertambah ttg masakan, tp tak lah sampai jd blog masakan sepenuhnye.. haha

      Delete
  7. wah..bestnya. kalau saya pun nak set memasak tefal.tp mahal sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. mahal.. kena pertimbangkan dlu :)

      Delete
  8. nie mesti nak jadi masterchef....hehe....

    ReplyDelete
  9. Got a feeling yang Zam ni duk kat area seberang. Maybe bertugas kat MRSM, or Kolej Abdillah or idk. Im so curious.. Hahaha.

    ReplyDelete