e

Wednesday, October 16, 2013

Laksa Ini Terlalu Pekat



'Laksa ini terlalu pekat' ni sebenarnya satu dialog dalam MasterChef Australia petang tadi. Mulanya Zam nak snap ayat 'saya sukakan laksa' dari juri, tapi tak sempat. Bukan apa, siapa sangka menu Asian seperti laksa diminati oleh Mat Salleh.. Dan seperti yang Zam kongsikan dalam entri 4 Menu Malaysia Disediakan Dalam MasterChef Australia sebelum ini, membuktikan sebenarnya masakan kita boleh menandingi masakan luar negara ;)

20 comments:

  1. deno suka laksa kuah pekat! macam chef Anthony Bourdain, makanan asian kegemarannya ialah laksa kuat pekat tu la.. hihi^^ Selain drp masterchef, Top chef, My Kitchen Rules, Nigella Bites pun best kan, memang pakar betul memasak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain org, lain minatnye :) pekat tak pekat, jnji sedap ;)

      Delete
  2. The only laksa yang Vee pernah rasa is Laksa Sarawak & Penang. Yang lain2 tak cuba lagi. Tak nak buat sendiri sbb buatan sendiri dgn yang original lain rasanya. Hehee..

    ReplyDelete
  3. haha...masakan malaysia mmg mantap... :)

    ReplyDelete
  4. tapi tadi peserta tu cakap laksa singapore.haha. *memang pekat pon dye buat kuah lasksa tadi*

    ReplyDelete
  5. masakan malaysia boleh sememangnya terkenal zam

    ReplyDelete
  6. laksa memang unik dan sedap.still remember bila saya jamu kawan jepun makan laksa, ramai yg cakap laksa tu sedap

    ReplyDelete
  7. musim lepas klu xsilap, diorg buat sesi penyingkiran tu masak kuah kacang.. see, kuah kacang jd cabaran paling hebat utk penyingkiran..

    ReplyDelete