e

Saturday, December 21, 2013

Apa Yang Zam Kutip Di Dalam Hutan Pagi Tadi?


Assalamualaikum & selamat pagi guys.. Ingatkan nak update entri awal pagi tadi, tapi disebabkan satu urusan, Zam lewat sikit menulis untuk hari ini. Pagi tadi lepas sarapan, Zam terus ke belukar (hutan kecil) di belakang rumah untuk mengutip sesuatu. Dan ia adalah apa yang Zam tunjukkan dalam gambar diatas.

Ada sesiapa disini yang tahu apakah ia? 

PS: Satu perangai Zam sejak kecil bila pulang ke kampung, suka masuk ke dalam hutan tu bersama abang sebelum ke sungai untuk main air atau kutip etok.. Bila dah besar ni, masih sama, suka ke sana & meng'explore' apa yang ada.. 

12 comments:

  1. cikji pggil kulat sisir. goreng buh telo ngan kunyit sikit.dapnyaaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, betul ^^ mmg sedap ikut resepi tu, tp Zam abaikan telur sb dah habis ms masak kulat ni

      Delete
  2. ni makanan ke ape..maaf laaa tak tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kulat sisir.. spesis cendawan.. boleh dimakan :))

      Delete
  3. Assalammualaikum..zam.

    Apa yg zam kutip nie... cendawan ker?.. sorry byk tanya pulak..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam Mselim.. haa.. yg zam kutip ni spesis cendawan ... kami panggil kulat sisir di kelantan

      Delete
  4. Kulat sisir..goreng dgn kunyit mmg sgt sedap ^_

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. haaa,... yang tu pn sedap gak.. tp zam tak cuba masak resepi tu.. gorng kunyit je

      Delete
  6. ohh buleh makan rupanya kulat nih? laaa... kalau tau la, dah lama try goreng buat tempura... tapi, tapi... rasa mcm x brani ler nak try... ahahaa~

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn petik sebarang klu tak pasti tau.. bhyaa

      Delete