Assalamualaikum & selamat tengah hari.. Haa kali ni nak cerita tentang makanan yang sering membuatkan Zam berselera bila berada di meja makan. Kebiasaannya, Zam hanya menambah sekali sahaja bila makan di Kuching dan Serdang, tapi kalau dah pulang ke Kota Bharu, agak sukar untuk mengelak dari bertambah nasi berkali-kali. Mungkin disebabkan selera Zam yang sukakan masakan kampung macam di atas ni. Ulam-ulaman yang dicelur sebelum dicicah bersama tempoyak & budu, selain lauk ikan pekasam goreng dan jeruk. Terbaik beb!
PS: Walaupun makan bertambah, biasanya Zam tambah dalam portion yang kecil.. Teringin nak makan lagi, tambah sedikit.. Habis, kalau rasa nak tambah, tambah lagi.. Itu yang jadi banyak bertambah.. Hehe
PS: Walaupun makan bertambah, biasanya Zam tambah dalam portion yang kecil.. Teringin nak makan lagi, tambah sedikit.. Habis, kalau rasa nak tambah, tambah lagi.. Itu yang jadi banyak bertambah.. Hehe
sure naik brat badan zam slps nie..:)
ReplyDeleterasanya mmg dh tu.. hehe
Deleteseronokkan makan cara kampung..memang feel je
ReplyDeleteyezza.. feel tu penting
Deletessedaaappp tuuuu
ReplyDelete:)) mmg berselera makan biarpun simple
Deletesedaknyo..balik kg semua berselera..walopon lauk biasa2 jer..:)
ReplyDeleteitulah kak.. betulll sgt.. mmg berselera jadinya wlpn simple
Deletetu dia..
ReplyDeleteselera pantai timur mmg lain macam.
hehe
hehe... kampung style.. kat negeri lain, lain pula menu kampungnye.. appn, mnu org kmpung mmg best!
DeleteErr....
ReplyDeletemakan beragak2 Encik Zamani a.k.a Encik Danbo....
hahahaha
arramakk.. okeh! akan kuat bersenam mulai thun dpn.. haha
Deletewah mestilah kan zam bukan selalu... jadinya memang berseleralah...
ReplyDeleteyezza... kak Farah memang memahami Zam!
Deletemakan masakan kampung memang wajib tambah .. ahaha ! sebabnye sedap sangat .. :)))
ReplyDeletekan farrah kan.. ehehe.. org kmpg ke neh?
Deletewuuhuu. dah lama tak mkn budu..
ReplyDeletececah ulam mmg best ;)
Deletemakane ore kelate byk ulam..make simple tp make ngn panas2 mmg sedak jah ;)
ReplyDelete