e

Monday, January 20, 2014

Alhamdulillah.. Dapat Atur Jadual Penerbangan Untuk Cuti

Assalamualaikum & selamat petang. Sempena Tahun Baru Cina ni, Zam staf dapat cuti 6 hari bermula hari pertama sambutannya. Di kesempatan macam ini, biasanya memang Zam akan balik ke semenanjung. Tapi bila Zam ke AirAsia.Com minggu lepas, harga tiket agak mahal, mencecah RM500 untuk dua hala Kuching-Kuala Lumpur pada tarikh hari pertama dan hari terakhir cuti (6 hari). Minggu ini pun, bila disemak masih sama. 

Tak berputus asa, jadi Zam cuba cari cara penyelesaian juga untuk balik dengan mencari harga tiket yang lebih murah dengan menukar tarikhnya. Akhirnya, Zam dapat padankan 2 tarikh untuk pergi balik dengan harga yang lebih murah berbanding sebelum ini. Dengan syarat, Zam balik pada petang hari kedua sambutan Chinese New Year. Maksudnya, dari rancangan untuk bercuti 6 hari di Semenanjung, jadi 4 hari. Okeylah tu.. Kira lama juga kalau dapat bercuti 4 hari di sana bersama family :)



28 comments:

  1. Assalamualaikum zam. wahh mahal gila tiket penerbangan. takpelah janji dapat jumpa family kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. a ah, mmg mahal yg rm500 pergi balik tu.. alhamdulillah dpt cri yg lebih murah td

      Delete
  2. Zam tak try cari Malindo air ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada, tak banyak flight yg cun dgn masa.. harga lbh mahal..

      Delete
  3. Ok tu bro. Dapat tambang murah. Aku naik flight sekali je pernah. Tu pun Company bayar. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. duk kuching ni, terpaksalah kan Zaki.. huu

      Delete
  4. wahh..sakan coti yeee cikgu zam...eh, waran penerbangan x dpt ke?..ke, nak tunggu pakai utk raya posa nnt...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah.. waran, belum keluar.. biasanya waran zam guna akhir tahun.. dpt bagasi free, jd mcm2 boleh bawa balik masa tu :)

      Delete
  5. waa. ..selamat bcuti.^^ Zara pon cuti sminggu sempena CNY. tp, start 27 hb-02hb... bos Zara Chinese, tu yang company tutup lama skit.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah untunglah dia.. selamat bercuti juga k ;D

      Delete
  6. Replies
    1. itulah.. harapnya Zam puas bercuti selama tu

      Delete
  7. assalamualaikum zamani...selamat bercuti ....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam kak maszull.. terima kasih ye :))

      Delete
  8. Replies
    1. alhamdulillah.. abak dpt cuti brp hri?

      Delete