e

Thursday, January 9, 2014

Kreatifnya Blogger Buat Pelamin Mini Sendiri

Assalamualaikum & selamat petang pembaca semua. Kali ni Zam nak kongsikan kisah yang menarik perhatian Zam sewaktu blogwalking baru-baru ini, iaitu tentang kerajinan seorang blogger yang mengambil inisitif untuk menghasilkan pelamin mini sendiri untuk majlis pernikahannya. 

Langkah yang diambil sebenarnya bertujuan untuk berjimat, kerana kos sewaan sebuah pelamin mini boleh dikatakan mahal juga. Zam suka idea ini, sebab bagi Zam sendiri, ingin juga nak menggunakan pelamin bila berkahwin nanti tapi dalam masa yang sama, nak berjimat. Berikut adalah gambar pelamin yang Zam maksudkan:



Untuk membaca artikel lanjut mengenai penyediaan pelamin mini diatas, bolehlah melawat blog milik AYU ZAN di PAUTAN INI. Kepada Ayu Zan, harap tak marah Zam print screen gambar dari blog saudari ni. Bukan apa.. Zam tertarik dengan idea-idea kreatif macam ni.. Menarik.. :)

24 comments:

  1. Replies
    1. kan :) jarang yg ada inisiatif mcm ni

      Delete
  2. Assalamualaikum. wahh terornya. kak ayu zan berbakat. wahhhhh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. ha itulah.. sgt rajinn

      Delete
  3. yang penting puas hati ngan hasil tangan sendiri plus boleh mengelakkan pembaziran ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza.. setuju 200% dgn kenyataan tu!

      Delete
  4. Replies
    1. hasil yang kreatif menjurus kepada langkah berjimat cermat :)

      Delete
  5. Menarik...blh la zam bt sndri nanti :D (jalan2 cari pasal :P )

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah.. hehe budu mmg suka cri pasal dgn zam kan

      Delete
  6. sesuai untuk save bajet.. janji cantik di hari bahagia

    ReplyDelete
    Replies
    1. tepati hasrta bajet, dan tepati hasrat nak pelamin canttik :))

      Delete
  7. waaaa...touching nya zam buat entry ni. thanks ya. haha. tu pelamin simple je. mungkin tak setanding dengan pelamin dari bridal tapi serius jimat.. cume nak dengan xnak je. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe zam kongsikan sini sb zam suka idea kreafif mcm ni :) appn kan, yg penting jimat ;) nak tak nak je kan ;)

      Delete
  8. wah! tahniah kepada ayu, kerana hasilnya direview... :)

    salam kenal dari mama juga ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sb sudi singgah kemari ye mama :))

      Delete
  9. pandai berjimat cermat...andai semua buat macam ni..untunglah lelaki..hihi..

    ReplyDelete