e

Monday, March 3, 2014

Meja Zam Di Bilik Guru Setelah Di 'Makeover'

Assalamualaikum & selamat petang semua. Seperti yang dijanjikan dalam entri Meja Guru Makeover sebelum ini, Zam nak kongsikan bagaimana rupanya meja kerja Zam sekarang. Biasa-biasa je ni pun, tak lah sehebat orang lain tapi yang penting bagi Zam, lebih kemas dan banyak ruang kosong :)


nak tengok gambar sebelum make over
yang huru hara, boleh hit sini.

Tentang alas yang digunakan tu, Zam pilih motif yang oriental sebab ada gaya Jepun sikit - sesuatu yang Zam minat. Tak nak yang berwarna warni sangat sebab nanti nampak girlish. Hehe

Kain langsir je sebenarnya pun, English cotton, tapi Zam jadikan alas meja. Beli kat SINI hari tu.

Rak buku tu pula, Zam dapatkan dari DAISO. (Tempat korang ada DAISO tak?)

& kalau tengok benda pink tu, jangan pelik pula ya.. Hadiah pemberian someone special tu.. Nak tahu siapa yang bagi, leh hit SINI.

PS: Korang rasa benda pink tu apa?

40 comments:

  1. yg kaler pink cute tu tabung ekkk zam...alas meja tu btw memg cantek...langsir yee...kreatif sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah, tabung ;) kebetulan terjumpa kat nilai, tu terus beli :)

      Delete
  2. wah wahh kemas sgt ni.. tlg kemas meja lea lak zam.. hehehee..

    ReplyDelete
  3. sebenar baru first time dengar kedai nama daiso tu...tak perasan plak area2 sini kalau ada..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. zam tanya sb kat sstgh tempat ada yg dah ada daiso..

      Delete
  4. Replies
    1. alhamdulillah sis.. sedap sikit mata ni memandang

      Delete
  5. Assalamualaikum.. cantiknya! pandai deko ya.. sheila tak pernah lagi masuk daiso. hehee ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam... trima s ya.. ha.. mungkin masih tak sampai ke sana

      Delete
  6. waah!da kemas,kalah orang pempuan kemas nih,hehe
    yg pink comel tu tabung kan..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah, tabung pemberian kawan.. haha biasa jelah.. perempuan lg kemas

      Delete
  7. Wah, kat sana ada Daiso yer.... Akak pun suka pergi Daiso. Err, pandai lah anak bujang nie mengemas. Bagus...bagus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kuching ade dah daiso, tp yg zam g daiso kat equine park :)

      sikit2 je hehe

      Delete
  8. kemas, pink tu tabung ke? skrg dah kemas barulah senang nak wat keje kan. Meja saya ada pokok dah 2 tahun umurnya di meja saya ;)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. sebab tak berapa terurus sblm ni.. hehe

      Delete
  10. Malu saya nak tunjuk meja saya di sekolah. Memang tak tersusun. Dengan buku latihan budak lagi.

    ReplyDelete
  11. Sungguh tinggi citarasa! kredit saya berikan...kemas dan tersusun! Ini baru betul 5S...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru teringat.. ada blogger yg sarankan zam buat 5s hari tu.. lupe plak siapa..

      appn , thanks ye :)) biasa2 je ni

      Delete
  12. hehe xda kerja la tu hehe gurau ja... rajin cikgu kita kemas2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena rajin2 lps ni :) kalau tak, huru hara ... haha

      Delete
  13. kat depan tu mcm tabung jer @ apa ek...? kemas.....

    ReplyDelete
  14. Wah..kemas sungguh meja awak. Ni bagi dorongan saye kemas meja saye nih. Hoho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ye.. alhamdulillah.. jom sama2 pastikn meja kemas :)

      Delete
  15. Wasey, dah kemas. Semangat cikit nak masuk bilik guru, nak tulis lesson plan pun seronok cikit.

    Benda pink tu? Tabung duit syiling untuk kumpul syiling baru 50sen.. Hahahaha..

    *entah ada siapa lak nak kumpul duit syiling 50sen baru?*

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah.. hehe... a ah tabung.. :))

      duit 50 sen baru ye.. hmmm... teringat duit baru takleh guna beli barang or tiket kat mesin

      Delete
  16. Alalala cute sgt. Haha. Space tu yg paling penting sebenarnya. Vee kat rumah kalau dah byk sgt benda memang campak ke lantai biar ada space, hujung minggu baru kemas balik. Hiks.

    ReplyDelete
  17. Meja kerja kemas..buat keja pon lbh slesa kn.. ^^

    ReplyDelete
  18. minat btul tgok yang kaler pink tu... hehe

    ReplyDelete
  19. owhhhh..itu dia. kemas ke main :>

    ReplyDelete