e

Tuesday, March 4, 2014

Rasa Gerun Nak Masuk Masterchef!

Assalamualaikum & selamat malam guys..

Dah masuk minggu ketiga kalau tak salah Zam sejak Masterchef Australia musim ketiga ditayangkan di Astro 709. Dan setiap hari memang Zam tak ketinggalan menontonnya. Memang dah jadi satu ketagihan pada Zam sejak kenal rancangan tu Julai tahun lepas.

Apapun, sepanjang minggu pemilihan top 24 dari 50 peserta tu, Zam rasa macam Zam pula yang berada dalam setiap cabaran penyingkiran tu. Mungkin sebab Zam dapat rasa tekanan yang dihadapi setiap peserta dan rasa takut mereka jika tersingkir. Apapun, itulah penangan rancangan realiti tv. Macam real je jadi kat penonton.

Eh jap! Kenapa aku lak yang over ni?

Tak tahulah kenapa...

Nak kata Zam bercita-cita nak masuk Masterchef Malaysia jika ada suatu hari nanti musim ke 3, memang tak ada.. Kalau angan-angan, mungkin ada.. Angan angan je k.. Bukan apapun.. Sebab Zam minat sangat tengok Masterchef Australia.. Itu yang terpengaruh.. Kebolehan memasak pun memang jauh panggang dari api.. Banyak nak kena belajar.

Serius.. Nak jadi cerita, dah 4 kali Zam mimpi masuk Masterchef.. & setiap kali bermimpi, itu bukanlah sesuatu yang best.. Cabaran dalam mimpi tu buat Zam rasa tension.. Nak kejar masa dengan banyak elemen masakan yang tak siap lagi.. Perghh memang terasa real lah! Kali pertama mimpi, lawan dengan Syanie.. Adoiiii tak boleh blah!

Nak kena rebus dulu semua buku masakan buat air jampi.. Lepas tu baru leh masuk MC.. Hehe

26 comments:

  1. tergelak baca entri ni-mimpi masuk MC...kalau mimpi jadi juara,ok jugak,kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... adoi mmg tak boleh blah tau mimpi tu.. kena cari bahan bagai.. itulah.. klu mimpi menag tak pe jugak :)

      Delete
  2. parents tak langgan channel tu, huhuhu

    ReplyDelete
  3. masuk la zam musim ke-3 nanti..hehe

    ReplyDelete
  4. Dasyat penangan MC ni...sampai termimpi2... ntah2 mengigau sedang memasak sekali kot...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengigau sambil memask je belum lg.. hehe

      Delete
  5. en zam masuk musim ke3 lah. anda pasti boleh. hehehe .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kail panjang sejengkal, lautan dalam jgn dicuba.. hehe

      Delete
  6. saya pun rasa takut. kalo masuk awal2 lagi dah tersingkir hahaha

    ReplyDelete
  7. wahhhh..berangan sampai termimpi²...akak cabar zam supaya beranikan diri utk join MC3 klu ade nnt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kail panjang sejengkal, lautan dalam takut zam duga.... hehe

      ilmu belum cukup kak.. tak mau ar serah diri mcm tu je.. buat mlu nt.. hehe

      Delete
  8. Excited sgt tgk ni..tu yg tmimpi2 tuuu. Hahah

    ReplyDelete
  9. haruslah diteruskan niat tu masuk MC..chaiiyookk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dh penuh ilmu nt, insya Allah, zam join.. hehe

      Delete
  10. tu dia penangan masterchef... hikhik..

    ReplyDelete
  11. Masterchef musim ke3 nie ada seorg peserta dr Malaysia tau. Zam nak masuk ada chance je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah, yg chinese tu kan.. err... zam tak bersedia lagi la...

      Delete
  12. dah lama tak tengok masterchef ni...tapi sesekali tengok best. kreatif diorang semua.

    ReplyDelete