e

Monday, April 21, 2014

(Gambar) Hari Yang Paling Ditakuti Oleh Albert Einstein Telah Tiba?

Hari yang ditakuti oleh Albert Einstein telah tiba? Apakah maksud dari kata-kata ini? Umum mengetahui, Albert Einstein merupakan tokoh ilmuan sains yang terkenal di dunia, dan apakah perkara yang beliau takutkan akan terjadi di masa akan datang dari zamannya?

Mari kita saksikan gambar-gambar ini terlebih dahulu:

waktu bersantai bersama rakan
 di tepi pantai

bersiar-siar bersama rakan

di muzium

keluar minum dengan rakan baik

makan malam bersama rakan-rakan

ketika menyorak pasukan sukan


Kata-kata ini mungkin kasar kepada sesiapa yang membacanya, nak-nak lagi penggunaan perkataan 'idiots' itu, tapi mungkin ada eloknya untuk kita ambil pengajaran positif dari ingkah laku manusia pada hari ini dan sama-sama muhasabah diri..

13 comments:

  1. kalau tengok budak2 sekolah rendah sekarang pun semakin advance dengan penggunaan teknologi ni..ermm.. -_-"

    ReplyDelete
  2. menakutkan... bila kita lagi suka berinteraksi di alam maya dpd real life

    ReplyDelete
  3. Mungkin ada benarnya. Contohnya, di media sosial. Dengan mudah mendedahkan kebodohan diri masing2. Bercerita kepada public betapa tidak berilmunya diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zam setuju dgn kenyataan kak aziela tu.. tepat sekali

      Delete
  4. telah berlaku..terutama di korea....akan berterusan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu apa tu bang? zam terlepas lah cerita ni

      Delete
  5. menakutkan tapi sedar tak sedar kita pun sama huhuhu

    ReplyDelete