e

Tuesday, May 13, 2014

Jururawat Yang Zam Minat Dalam Diam

"Semalam Hari Jururawat Sedunia Eh?"

Assalamualaikum & selamat petang semua.

Hari ni baru Zam dapat tahu, yang semalam adalah Hari Jururawat Sedunia. Terlepas pandang pula.. Mungkin sebab tiada hebahan serancak Hari Ibu dan Hari Guru.. Apapun, bulan Mei memang banyak sambutan kan? Hari Pekerja lah, Hari Ibu, dan yang paling dekat ni Hari Guru :)

Apapun, kepada pembaca blog Zam yang merupakan jururawat/pembantu perubatan dan seangkatan dengannya, selamat menyambutnya lah ye walaupun semalam. Ada sambutan tak diadakan?

Dalam kesempatan ini, Zam terpanggil juga nak mengucapkan terima kasih kepada kakitangan HUKM Cheras dan Hospital Putrajaya yang pernah mengendalikan Zam suatu ketika dulu. Baru teringat ni.. Hehe

Semoga semua jururawat terus menjalankan tugas dengan penuh etika ya.. Walaupun penat melayan dan menguruskan pesakit dan ahli keluarga mereka. :))

PS: Ada seorang jururawat ni, dekat betul dia di hati Zam.. Selalu Zam teringat kat dia.. Haa.. Siapakah dia? Jeng jeng.. Itupun kalau korang kenal lah ek... Hehe


22 comments:

  1. yg ni kan juara masterchef australia tu kan ?

    ReplyDelete
  2. Alaaa qila kenal tapi lupa ughhh hihihi

    ReplyDelete
  3. ehem ehem,,sape lah tu ek cikgu zam,,hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. chef yg zam minat sebenarnya ni :)

      Delete
  4. Oo dia nurse eh..bagus la ni..nurse yg pandai memasak :)

    ReplyDelete
  5. macam familiar je..Yang join master chef australia ke? Aminah kalau tak silap..jururawat ye? x tau plak..

    ReplyDelete
  6. Wahhh dlm diam ada minat kat JURURAWAT eaa...
    Siapa tu ..Tak kenal sgt la Zam tapi raser cam kenal huhuhu..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. oo.. dia ni peserta masterchef australia yg zam minat :)

      Delete
  8. Replies
    1. dia peserta masterchef australia yg zam minat :) amina el shafei

      Delete
  9. ooo... die ni ke. bukan setakat pandai masak je tapi juga pandai melayan kerenah orang sakit

    ReplyDelete