e

Wednesday, January 22, 2014

Gambar: Bukti Persamaan Kucing Dengan Cecair

Jika dirujuk pada buku teks sekolah, antara sifat atau ciri ciri cecair adalah ia mengambil/mengikut bentuk setiap ruang/bekas yang digunakan untuk mengisinya. Ini adalah kerana keadaan jirim cecair yang tidak mempunyai bentuk yang tetap.

Tetapi, apa pula pendapat anda setelah melihat gambar-gambar ini? Jelas sekali, kucing juga mengikut/membentuk setiap ruang/bekas yang dimasukinya.. Macam air juga.. Tetapi ini adalah kerana kucing mempunyai pleksibiliti dan kelenturan badan yang baik.










23 comments:

  1. hehehe btol2.kucing tb selagi bileh duk kat pasu yg sempit..die sumbat jugak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... lg satu kucing ni suka sgt tidur or baring ikut lekuk

      Delete
  2. hehehe btol2.kucing tb selagi bileh duk kat pasu yg sempit..die sumbat jugak hehe

    ReplyDelete
  3. Zaaaaammmmm! Comeyyy nyooo...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa... ada rasa geram nak giget2 tak meow ni?

      Delete
  4. alaaaaa....cutenyeeee kucen² tu zam..ni klu anak dara akak tgk, mau merengek soh abah dia g cari..

    ReplyDelete
  5. haha..feeling2 je tgok kucing2 ni..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. siyes comel, tambah2 bila mereka buat aksi tu :)

      Delete
  7. Replies
    1. aksi mereka tu yg buat org makin geram :)

      Delete
  8. GERAM BERTAMBAH GERAM.....SAMPAI TULISAN PUN NAMPAK GERAM

    ReplyDelete
  9. rasa mcm nak buli... hahahahahah <-- sadistic mode X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. aramak.. scara tak sengaja sudah bagi idea kpd plain utk membuli!

      Delete