e

Friday, February 14, 2014

Bila Lori MILO Datang Ke Sekolah


Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Ini kisah pagi semalam sebenarnya, bila lori Milo ke sekolah kami.. Wow.. Milo sejuk yang best.. Siapa nak tolak kan.. Jadi sambil-sambil pihak asrama ambilkan Milo tu untuk anak murid kami, cikgu cikgu pun tak lepaskan peluang untuk minum Milo sejuk percuma ni.

Sebelum ni Zam selalu juga terfikir, macam manalh Milo yang mereka hasilkan mempunya rasa yang lain berbanding Milo yang kita hasilkan sendiri di rumah. Lepas diintai di dalam lori tersebut, Zam nampak ada dua jenis susu yang digunakan, iaitu susu pekat manis dan susu sejat Ideal.. Oo patutlah lain.. Boleh cuba lain kali ni.

30 comments:

  1. patutlah rasanya lain, thanks for sharing info ni zam, boleh lah cuba, ahakss..rindu nak minum MILO lori sekolah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha ur welcome kak.. bolehlah cuba lps ni kan :)
      ps: ajak lori ni dtg ofis akak, agak2 boleh tak? hehe

      Delete
  2. Assalamualaikum zam.. adoyaii buat kita teringin nak milo ais. huwaaaaaaaa.. rindu zaman sekolah. berebut-rebut nak beratur banyak kali amik milo. hiewhiew ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam sis.. haa jom buat jom... o rindu ek... menggamit memori ar ni :)

      Delete
  3. terkenang zaman sek ren dolu...hik!hik!

    ReplyDelete
  4. wow.. dulu zaza memang suka serbu lori milo ni.. milo dia sedap lagi dari yang beli kat kotak tuu.. sebab fresh dari lori milo kan.. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah.. tp klu nk cube buat milo yg sama dgn milo dlm lori tu, leh guna susu pekat manis dgn susu sejat ideal..

      Delete
  5. ok, ini yg buatkan sue rindukan zaman persekolahan. siyes! mmg sue minat giler ngan milo lori ni. mmg xkan lepaskan peluang amik 2-3 kali kdg2 tu. hahaha

    ooo..gitu resepinya..kena buat cara gitulah nnt. baru kaw! tq share zam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tak kan minum segelas kan.. brgelas2 minum! haa ur welcome sis :)

      Delete
  6. milo kat luar umh lain mcm sedap nyer..hehehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorg buat guna susu ideal n susu pekat sekli tu

      Delete
  7. lor mcm kt kedai mamak la..apa2 pun lori milo mmg fav..semua pakat serbu kalo jumpa :)

    ReplyDelete
  8. Zammmm....bestnyaaaaa!!!!!! Akak jeles..!!!!! Walaupun buat sendiri, mesti susah nak dapat rasa yang sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala jgnlah kak.. hehe.. btw kllu cuba campur susu sejat ideal & susu pekat sekali boleh dpt kot rasa tu.. cer cuba k

      Delete
  9. mcm zara dlu masa skola rendah.. nmpk dr jauh lori milo trus jerit kat kawan2.. hahaha

    ReplyDelete
  10. salam jumaat :) syira singgah sini :)

    ReplyDelete
  11. biasanya memang macam tu, susu pekat untuk rasa manis dan susu cair utk rasa lemak berkrim disukai ramai :)

    ReplyDelete
  12. oh my... teringat masa sy kecik2...

    ReplyDelete